Eventyrlig overnatting

Før vi bekrefter din booking ønsker vi å opplyse om at fyret er under renovering og at vi for tiden ikke har innlagt verken strøm eller vann. Vi har imidlertid en løsning med vanntank og pumpe som gir kaldt vann i springen til hovedrommet. For lys og pumpe har vi aggregat, og for oppvarming har vi en gassovn og ved for fyr i peisen. Vi har vakumtoalett med vannspyling, men mangler dusj og varmtvann.

Vi vil også gjøre oppmerksom på at fyret mangler sikring for barn, derfor anbefaler vi ikke å ha med små barn for overnatting på fyret. Vi har en dobbeltseng med sengeplass for to personer.

Vi fyller kjøleskapet med det du trenger for en god frokost. Vi har foreløpig ingen mulighet for tilberedning av varm mat, men vi har en microovn.

Vi vet at til tross for noe begrenset comfort, vil en eventyrlig overnatting på fyret bli et minne for livet.

Eventyrlig selskap

Fyret kan leier for mindre selskaper, anbefalt antall er 15 personer.

Det er ingen mulighet for å tilberede varm mat på fyret. Vi anbefaler derfor

Værøy Gamle Prestegård tlf 76 09 54 11 eller…

Fru Johansen Kiosk tlf 97 30 59 75 Eventuelt kan man ta turen til

Værøy Bryggehotell tlf: 76 09 50 10  for en bedre middag.

Overnatting

Kr2500Pr natt
  • For 2 overnattingsgjester
  • Stor stue med spisebord og peiskrok
  • Soverom med dobbelt seng
  • Unik skybar med plass til 4-6 pers
  • Rene håndklær, badekåper og sengetøy

Leie

Kr2000Pr dag
  • For gjester opp til 15 personer
  • Stor stue med spisebord og peiskrok

Litt om Værøy Fyr

Renovering og TV serie

Værøy Fyrstasjon ble totalrenovert utvendig i 2017 og innvendig i 2019.Den innvendige oppussingen er et resultat av at fyret ble med i den kjente serien Eventyrlig oppussing på TV3. Interiøret på fyret er spesiallagd og utformet i stor grad av Halvor Bakke som er en norsk TV-personlighet og interiørekspert. Han startet sin yrkeskarriere som reiseleder og flyvert. Bakke arbeidet tidligere i interiørbutikken Bolina på Stabekk, men driver nå egen virksomhet.

Eventyrlig oppussing

I serien Eventyrlig oppussing tar Bakke og hans snekker-team deg med til fjells, sjøs og skogs. Det er ofte strabasiøse turer med fraktutfordringer og soving i telt, og du ser hvordan de forvandler et middelmådig feriested til en perle midt i vill og vakker natur. I August 2019 var de på Værøy Fyrstasjon og satte sin signatur på interiøret.

Interiør

Fyret inneholder bad med dusj og toalett, et stort hovedrom med stort spisebord, sittegruppe foran peisen, kjøkkenavdeling for enkel matlaging, et soverom med dobbelseng og en skybar øverst der fyrlykta en gang sto. Her kan man sitte med panoramautsikt til Lofotveggen og Vestfjorden. Fra hovedrommet er det 7 meters takhøyde og en vindeltrapp går opp til soverommet, som deles av med en stor glassvegg. Fra soverommet er det videre adkomst til baren via en leider.

Tilpasset opphold

Vi spesialdesigner oppholdet for våre gjester ut fra hva de ønsker. Man kan lage frokost, lunch og enkle middager på fyret. evt. kan man besøke øyas restaurant for et større måltid. Ved ankomst vil kjøleskapet være fylt opp med mat til frokost og lunch. Man velger selv om man vil ordne seg med mat selv, eller få mat levert på fyret. Det vil ikke være mulighet for å lage større middagsmåltider, men det kan bestilles og vil bli levert.

Full oversikt

Værøy Fyrstasjon ligger plassert med full utsikt til innseilinga til Værøy og man får med seg all båttrafikk til og fra øya.

Se innsiden Værøy Fyr